Man i gult linne, med tre kronor på i blått.

Vanliga frågor inför SOK Precamp

Här har vi svarat på vanliga frågor kring SOK Precamp som arrangeras i Eskilstuna i juli 2024.

Möt svenska olympier i Eskilstuna

Varför arrangeras SOK Precamp i Eskilstuna?
Det är första gången som Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ett stort samlat förläger på svensk mark. De ser en fördel i att kunna bygga det svenska laget på hemmaplan nu när OS åter avgörs i Europa. Eskilstuna valdes i konkurrens med en rad andra svenska orter.

Eskilstuna har otroligt fina idrottsanläggningar samlade nära varandra. Detta tillsammans med Eskilstunas erkänt goda värdskap var avgörande i jämförelse med andra orter, säger SOK:s sportchef Anders Wiggerud.

Startskottet för sommarens idrottsfest i Eskilstuna var SOK:s Olympiadagarna. Ett evenemang där Eskilstunaborna fick känna på OS-andan, träffa olympier och prova på närmare 30 olika idrotter i Stadsparken.

Följ nedräkningen inför OS på SOK:s webbsida.

Kommer alla olympier att komma till Eskilstuna under OS Precamp?
Nej, eftersom de olika olympiska idrotterna skiljer sig åt behöver också förberedelserna se olika ut. Både för att de sportsliga förutsättningarna ska bli rätt och för att atleterna ska kunna maxa sin prestation utifrån sina individuella behov. Ett hundratal idrottare med sina team kommer till Eskilstuna.Flera av dem erbjuder öppna träningar.

Vilka aktiviteter kan allmänheten ta del av?
Vi har samlat de aktiviteter som alla kan ta del av här, observera att biljett eller föranmälan krävs till alla evenemang förutom Precampsofforna på Fristadstorget.

Vad kostar det att delta?
Till herrarnas träningslandskamp i handboll, Sverige – Egypten, måste biljett köpas.

För att se simlandslagets träning krävs entrébiljett till Munktellbadet. Familjebadet är öppet och biljetten gäller hela dagen.

Övriga programpunkter är kostnadsfria men alla öppna träningar förutom simningen kräver att man gör en föranmälan, länkar för anmälan och biljettköp finns i evenemangsguiden.

Vad är en öppen träning?
En öppen träning innebär att man får titta på när olympier tränar inför OS i Paris. Vilka moment som ingår i träningen varierar.

Varför måste jag föranmäla mig till öppna träningar?
Föranmälan krävs för att arenan och säkerheten ska kunna anpassas till antalet besökare.

Hur gör jag för att föranmäla mig till öppna träningar?

Följ länken under "extern biljettinformation" för den träning du vill besöka. Där finns ett formulär där du fyller i dina och eventuella gästers uppgifter.

Jag har anmält mig till en öppen träning, men inte fått något bekräftelsemail? Hur vet jag att jag fått en plats?

Ibland hamnar bekräftelsemailet i skräpkorgen. Men alla som har anmält sig via formuläret innan det stängs har fått en plats.

Är det väskförbud i arenorna under Precamp?
Ja, det är väskförbud i arenorna. Det innebär att det inte är tillåtet att ta med väskor/handväskor eller påsar in i arenan.

Måste barn ha platsbiljetter till handbollsmatchen Sverige Egypten (herrar)?
Ja, alla måste ha platsbiljett till matchen.

Hur anmäler jag rullstolsplats och ledsagare/assitent till en öppen träning?
För evenemang som genomförs i Volvo CE Arena finns de ordinarie rullstolsplatserna tillgängliga. Du anmäler dig via anmälningsformuläret för den träning du vill se på, och anger hur många personer ni blir. Maila oss sedan på info@visiteskilstuna.se och meddela att du behöver rullstolsplats (observera att det endast gäller för evenemang i Volvo CE Arena - i övriga lokaler kan det vara andra förutsättningar).